Praktijk Watervliet

Manuele Therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut, die zich heeft gespecialiseerd d.m.v. een vier jaar durende opleiding, waarna men bevoegd is om gewrichtsstoornissen met de daarbij behorende problematiek gespecialiseerder te onderzoeken en te behandelen. Het gaat om klachten aan het bewegingsapparaat, d.w.z. klachten van de wervelkolom en/of armen/benen.

Met behulp van manuele therapie kan een stoornis van gewrichten worden verminderd of verholpen, waardoor een zgn. 'bewegingssegment' als geheel beter kan gaan functioneren.
De behandeling van zo'n functiestoornis van een gewricht d.m.v. manuele therapie geschiedt door het toepassen van specifieke passieve mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen, kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn zal daarbij afnemen en de beweging van de gewrichten kan verbeteren.

De volgende aandoeningen kunnen d.m.v. manuele therapie worden behandeld:

- hoofd- en nekpijn
- duizeligheidsklachten
- nek/schouderklachten, zonder of met uitstralende pijn
- hoge rugklachten met rib- en/of borstpijn
- lage rugklachten, zonder of met uitstralende pijn
- pijnklachten in armgewrichten/spieren
- pijnklachten in beengewrichten/spieren
- huilbaby's (meer info bij KISS-therapie op deze site)
- asymmetrische zuigeling
- 'pijn'klachten bij kinderen

Kwaliteit

Home
Tarieven

Links


ContactPraktijk Watervliet   |    Vlijekreek 10    |     4465 AK    |    Goes    |    06 - 12230702   |    watervliet@zeelandnet.nl